Zonnepanelen (PV)

Cobalt Energieoplossingen levert al meer dan vijf jaar hoogwaardige zonnepanelen en installaties. Samen met u als klant gaan wij op zoek naar de beste oplossing in uw situatie. Op deze manier hebben wij in de afgelopen jaren honderden referentieprojekten gerealiseerd, grote kans dat er ook bij u in buurt een mooie referentie is te vinden!

Door deze jarenlange ervaring hebben wij een strenge selectie kunnen maken van producten waar u voordeel bij hebt. Veel van onze projeken hebben wij in de regio van Harderwijk, Ermelo en Putten mogen realiseren. In de afgelopen jaren hebben wij voor veel particulieren, zakelijke klanten, defensie en gemeenten (waaronder Ermelo, Heerde en Baarn) installaties mogen realiseren.

Onderstaand kunt u meer lezen over een selectie van onze zonnepanelen en omvormers.

Canadian Solar

Veel van onze projekten hebben wij uitgevoerd met de zonnepanelen van Canadian Solar. Het merk Canadian Solar levert een zeer hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Inmiddels hebben wij meer dan vijf jaar ervaring met deze zonnepanelen. Ook het gemeentehuis van Ermelo is van deze zonnepanelen voorzien. U kunt meer lezen over Canadian Solar op http://www.canadiansolar.com/ ,ontdek meer over de kwaliteit van dit zonnepaneel.

SolarWorld, 100% made in Germany

Kan het nog beter? Ja, kwaliteit is meetbaar. Diverse onafhankelijke testinstituten bevestigen dit keer op keer. Voor de veeleisende klant die Duitse topkwaliteit zonnepanelen kan waarderen leveren wij het merk SolarWorld. Dit merk is de onbetwiste nummer 1 wereldwijd als het gaat om opbrengst en prestatie bij verschillende weertypen. Daarnaast is het zonnepaneel van Solarworld buitengewoon solide afgewerkt. Keuze voor SolarWorld betekend  verder dat u kiest voor uitstekende Duitse (Europese) garantievoorwaarden waarop het Europees recht van toepassing is! Lees meer over dit topproduct op http://www.solarworld.de/ of voor een kort overzicht in het Nederlands.

SolarFrontier

Daar waar een extreem hoge opbrengst moet worden gecombineerd met zeer hoge esthetische eisen kiezen veel van onze klanten voor de zonnepanelen van SolarFrontier. De zonnepanelen van SolarFrontier zijn absoluut bijzonder. Dit Japanse product is van een bijzonder hoge kwaliteit en meer dan 30 jaar ervaring heeft geleid tot de huidige generatie zonnepanelen. Verrassend is bijvoorbeeld de extreem hoge omzetting van 1 Kwh per WP of zelfs hoger! Meer over de zonnepanelen van SolarFrontier kunt u lezen op http://www.solar-frontier.com/eng/
 

Benieuwd naar onze merken Omvormers?

Kaco

Dit Duitse merk omvormers kan rekenen op onze warme belangstelling. Deze Duitse kwaliteitsomvormer combineert degelijkheid met een no nonsense ontwerp. Het merk Kaco produceert reeds sinds 1998 hoogwaardige solar omvormers. De volledig in Duitsland geproduceerde omvormer staat bekend als zeer hoogwaardig, hoewel in Nederland minder bekend is Kaco de derde grootste omvormerfabrikant ter wereld. Het bedrijf Kaco bestaat al sinds 1950, deze ervaring is verwerkt in hun omvormers.

Voordeel is een krachtige omvormer met lange garantie. Kaco is uit voorraad leverbaar vanuit ons magazijn in Harderwijk. Meer over Kaco kunt u lezen op http://www.kaconewenergy.com/de

Enphase

Dit merk is bijzonder omdat hierbij elk paneel wordt voorzien van een eigen micro omvormer. Het voordeel is dat elk zonnepaneel optimaal presteert waardoor het rendement van de installatie al snel 5 tot 10 % hoger is dan bij een standaard omvormer. Wij hebben inmiddels veel projekten in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet uitgevoerd met dit bijzondere product.

Enphase is de absolute nummer 1 in het segment van de micro-omvormers, inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 5 miljoen stuks verkocht! De gepatenteerde techniek staat garant voor de hoogste beschikbaarheid, daarnaast is het systeem extreem veilig (geen DC-stromen). Door de regeling per paneel wordt in de praktijk een hoger rendement gehaald, ook is bewaking per paneel geïntegreerd waardoor uw installatie optimaal kan presteren.

Meer over de solar omvormers van Enphase kunt u vinden op http://enphase.com/

PowerOne (ABB)

Wie op zoek is naar een betrouwbare en solide omvormer met een zeer hoog rendement komt al snel uit op PowerOne (recent overgenomen door ABB). Dit Amerikaanse merk omvormers maakt zeer degelijk uitgevoerde omvormers die flexibel inzetbaar zijn. Veel van onze projekten in Ermelo, Harderwijk en Putten hebben wij daarom met deze omvormer uitgevoerd. Ook bij het gemeentehuis van Ermelo hebben wij zeven van deze omvormers toegepast. Meer over het merk PowerOne kunt u lezen op http://www.power-one.com/renewable-energy


Terug naar de Homepage van Cobalt Energie oplossingen

Meer over zonnepanelen

Waarom stroom uit zonne-energie

 

De zon is de grondstof van de 21ste eeuw

Schaarste aan middelen, aantasting van het milieu en schade aan het klimaat - dit zijn de meest voor de hand liggende nadelen van olie, gas en kolen. Bovendien maken fossiele grondstoffen en energiecentrales en centrale elektriciteitsnetten onze maatschappij afhankelijk van grote bedrijven en ondemocratische regimes. Voor ontwikkelingslanden zijn zulke gigantische infrastructuren toch al onbetaalbaar. Daarom kan een ecologische en sociaal verenigbare energievoorziening in de toekomst alleen worden gewaarborgd door middel van duurzame energie. Ook de kernenergie is geen alternatief want het is niet alleen hoog riskant, maar in werkelijkheid ook duur, eindig en geenszins klimaatvriendelijk.

 

De voordelen van zonne-energie liggen voor de hand

Zon en zand - de grondstoffen voor zonne-energie stroomopwekking - zijn onuitputtelijk. Binnenkort zal de stroom van het dak goedkoper zijn dan de conventionele elektriciteit uit het stopcontact. De zonne-energie is dus goed op weg om de basistechnologie voor nieuwe economische groei te worden, vergelijkbaar met de stoommachine, auto of computer in het verleden.

Zonne-energie heeft geen ecologische nadelen

Zonne-energie is onafhankelijk van de elektriciteitsnetten en brandstoffen. Het is de ideale bron voor een grotendeels particuliere, gedecentraliseerde, ecologische, rechtvaardige en overal beschikbare stroomvoorziening. En Duitsland is toonaangevend op het gebied van deze toekomsttechniek.

Het systeem

Een zonnestroom-installatie zet zonlicht om in elektriciteit. Een installatie bestaat uit een aantal onderdelen. Zonnepanelen (ook wel PVpanelen of modules) een omvormer, vaak een monitoring systeem en  montage- en bevestiging materiaal waarmee alles wordt geplaatst en aangesloten. Gewoonlijk wordt gekozen voor 
een netgekoppeld zonnestroomsysteem. Dit systeem bestaat uit zonnepanelen en een omvormer die de gelijkstroom (gelijkspanning) omzet in wisselstroom (wisselspanning), zodat deze in het centrale elektriciteitsnet kan worden ingevoegd. Doordat het systeem de opgewekte elektriciteit teruglevert aan het elektriciteitsnet is geen medium voor opslag nodig, zoals bijvoorbeeld een accu.

Salderen

Salderen is de regeling dat zonnestroom die aan het elektriciteitsnet wordt teruggeleverd, mag worden verrekend met uit het net geïmporteerde stroom. Als U bijvoorbeeld 2400 kWh stroom afneemt van het energiebedrijf en U wekt zelf met zonnepanelen stroom op waarvan 1500 kWh terug gaat naar het lichtnet, hoeft U slechts 900 kWh afgenomen stroom te betalen. Een gemiddeld Nederlands huishouden gebruikt 3500 kWh stroom per jaar.

Opbrengst van zonnepanelen bij bewolkt weer

Zonnepanelen werken in principe bij elk soort licht. Het vermogen dat de zonnepanelen opwekken is echter sterk afhankelijk van de intensiteit van het licht dat erop schijnt. Op een heldere dag in de zomer kan de intensiteit van het zonlicht waarden bereiken van 1000 Watt per vierkante meter. Op een donkere, bewolkte dag is dat soms maar 150 Watt per vierkante meter.

Schaduw op zonnepanelen vermijden

De zonnepanelen van één systeem worden in een aantal series geschakeld. Dat betekent dat de spanning die een paneel opwekt, door volgende panelen wordt versterkt voordat het circuit uiteindelijk bij de omvormer wordt gesloten. Als het circuit gesloten is, gaat van het ene paneel naar het volgende een stroom lopen. Na het laatste paneel komt die stroom in de omvormer die de elektrische energie omzet voor het elektriciteitsnet.

Als op een (deel van een) zonnepaneel schaduw (van bijvoorbeeld schoorstenen of bomen) valt zullen op die plek de elektronen niet doorstromen, en dat zal de stroom in de hele serie als het ware tegenhouden. Het is goed om te weten dat invloed van schaduw niet rechtevenredig is met de grootte van de schaduw: een schaduw van 20% kan al snel een opbrengstvermindering teweeg brengen van 60%. In dit soort gevallen past Cobalt Energieoplossingen meestal de omvormers van Enphase toe.

Goede redenen voor zonne-energie:

Het leveren van een positieve bijdrage aan het milieu. Investeren in zonne-energie is investeren in duurzaamheid.

U bespaart op uw energierekening. Op dit moment is voor veel installaties Grid Parity voor particuliere gebruikers bereikt. Dat wil zeggen dat zonnestroom opgewekt op eigen dak voor goedkoper is dan het tarief wat elektriciteitsleveranciers rekenen voor stroom.

U verbetert het energielabel en daarmee de waarde van uw huis of gebouw. Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik. Zonne-energie, isolatie en alle andere besparende maatregelen verminderen de kosten voor energie.

U kiest voor een alternatieve schone energiebron en levert een bijdrage aan het aandeel duurzame energie.

Terug naar de Homepage van Cobalt Energie oplossingen

Meer over zonneenergie (algemeen)


De zon, hij schijnt elke dag en levert alle energie die nodig is voor al het leven op onze aarde, en nog veel meer. Heel veel meer. De zon zorgt onder andere voor wind, warmte en licht. Al deze energie kunnen we omzetten naar een vorm die wij kunnen consumeren. In amper dertig minuten neemt de aarde voldoende licht op om de gehele wereld een jaar lang van energie te voorzien!

Deze zonne-energie kunnen we passief en actief benutten. Passief kan door middel van bouwkundige maatregelen zoals zongericht bouwen, serres en glazen balkons. Actief kan door middel van omzetting van zonlicht in een bruikbare vorm door middel van Fotovoltaïsche (PV) omzetting. Dit wil zeggen omzetten van zonlicht in elektriciteit, we noemen dit ook wel zonnestroom of zonnepanelen.
 

zonnestroom, zonnepaneel, cobalt energieoplossingen, ermelo, harderwijkr, canadiansolar

 
Hoeveelheid zonne-energie

De hoeveelheid zonne-energie die Nederland per jaar ontvangt is ongeveer 40 maal zo groot als het totale energieverbruik in Nederland!

Hoe werkt een zonnepaneel
Het belangrijkste onderdeel van een gewone fotovoltaïsche cel is een stuk halfgeleidend materiaal dat een scheidingsvlak tussen p-type en n-type dopering bevat. De elektrische stroom kan maar in één richting door de zonnecel lopen. Als er zonlicht (elektromagnetische straling) op de zonnecel valt, worden er elektronen losgestoten. Die gaan dus in de gewenste richting bewegen. De beweging van alle losgemaakte elektronen samen is de elektrische stroom die door de zonnecel loopt (bron Wikipedia).
zonnepanelen, cobalt energieoplossingen, ermelo, harderwijk, nunspeet, putten, canadiansolar
Wat betekend een  PV bij zonnepanelen? 

Het vermogen van een zonnepaneel wordt altijd uitgedrukt in PV. Deze is bepaald onder Standaard Test Condities (STC). Dat betekend een instraling van 1000 W/m2(stralend blauwe hemel in juni) bij een celtemperatuur van 25 C. Het vermogen dat een zonne-cel onder deze omstandigheden levert is het zogenoemde piekvermogen, uitgedrukt in wattpiek (WP). 

Hoe zonnepanelen te oriënteren
Zonnepanelen presteren maximaal bij een helling van 36 graden en een oriëntatie van vijf graden ten opzichte van zuid (ruim 1100 kWH/m2 per jaar). Minimale instralingeis voor een goed rendement is variëren tussen zuid-west en zuid-oost en tussen de twintig en vijftig graden hellingshoek van het zonnepaneel.
 
Meer nformatie is eveneens te vinden op zonnepanelen informatiepunt

 

Terug naar de Homepage van Cobalt Energie oplossingen


zonnestroom, cobalt energieoplossingen, ermelo, Sigsolar, canadiansolar wij installeren solarworld canadiansolar solarfrontier en diverse merken zonnepanelen

Terug naar de Homepage van Cobalt Energie oplossingen

Installatieservice

Uw investering komt pas echt tot zijn recht als de installatie vakkundig is geschiedt. Cobalt Energieoplossingen beschikt daarom over een eigen montagedienst en een netwerk van installerende partners.Vanuit Ermelo of vanuit ons magazijn in Harderwijk monteren wij ondermeer in heel Gelderland en Flevoland

Techniek is een vak, een vak dat gezien mag worden! Zuinige technieken installeren doe je niet zomaar, dat laat je over aan een specialist. Cobalt Energieoplossingen uit Ermelo beschikt over deze specialisten. Ze hebben ervaring met de systemen en worden continue bijgeschoold om alle ontwikkelingen te kunnen volgen.

Laat daarom uw installatiewerk over aan ons team van specialisten, zij gaan graag voor u aan de slag!

Contact

Ons kantooradres is (alleen op afspraak):

Cobalt Energie
Horloseweg 61a
3853 MJ  Ermelo
0341-267480

info@cobaltenergie.nl

Ons magazijn is gevestigd (alleen op afspraak):

Cobalt Energie
Galvanistraat 15
3846 AT Harderwijk
0341-267480

info@cobaltenergie.nl


Voor zonnepanelen en meer!

Vertrouw uw zonnepanelen toe aan een Uneto VNI installateur, Cobalt Energieoplossingen, Ermelo, harderijk, putten, nunspeet  nijkerk
MeerMetMinder, meer met minder, Ermelo

GreenLoans, voordelige
financiering


Terug naar de Homepage
 

Cheaper solar technology

Technology

Cath Harris | 06 Jan 11

New solar cell technology from Oxford Photovoltaics

An innovative Oxford company has developed new solar cell technology that is manufactured from cheap, abundant, non-toxic and non-corrosive materials and can be scaled to any volume.

Harnessing the Sun’s energy, the solar cells are printed onto glass or other surfaces, are available in a range of colours and could be ideal for new buildings where solar cells are incorporated into glazing panels and walls.

Oxford Photovoltaics (Oxford PV), formed with the help of Isis Innovation, Oxford University’s technology transfer company, has combined earlier research on artificial photosynthetic electrochemical solar cells and semiconducting plastics to create manufacturable solid-state dye sensitized solar cells.

The device is a form of thin film solar technology, a relatively new development in solar energy generation.

Leading thin film technologies are currently hampered by the scarcity of minerals used. Other dye-sensitized solar cells are being held back by the volatile nature of liquid electrolytes.

Oxford PV’s technology replaces the liquid electrolyte with a solid organic semiconductor, enabling entire solar modules to be screen printed onto glass or other surfaces.

Green is the most efficient "semi-transparent" colour for producing electricity, although red and purple also work well.

The materials used are plentiful, environmentally benign and very low cost.

Oxford PV predicts that manufacturing costs of its product will be around 50% less than the current lowest-cost thin film technology and expects its new mechanism will eventually match the unsubsidised cost of electricity generated from fossil fuels.

The technology could revolutionise the incorporation of photovoltaic materials into windows and walls and other parts of buildings. CEO Kevin Arthur said: ‘This technology is a breakthrough in this area. We’re working closely with major companies in the sector to demonstrate that we can achieve their expectations on economic and product lifetime criteria.’

The technology was developed by Dr Henry Snaith, of Oxford University’s Department of Physics, who said, `One of the great advantages is that we can process it over large areas very easily. You don’t have to worry about extensive sealing and encapsulation, which is an issue for the electrolyte dye cell.`

 

Nieuws

Extra zonne uren in juiste perspectief
14-1-2015
Lees meer...

Enphase onthult energieopslag systeem
23-10-2014
Lees meer...

SolarWorld Certified installer
10-02-2014
Lees meer...

369 Zonnepanelen op het gemeentehuis van Ermelo
07-02-2013
Lees meer...