Zonneboiler

Warm water op elk moment van de dag, zonneboilers helpen daarbij. Een zonneboiler is een warmwatersysteem dat gebruikmaakt van de energie van de zon. Of, beter gezegd, van het licht, want ook op een bewolkte dag moet u natuurlijk over heet water kunnen beschikken. Ook in de winter. Om ook in landen met koude, donkere winters te kunnen profiteren van een zonneboiler is een naverwarmingsunit nodig. Dit kan uw huidige cv-ketel zijn of een aparte naverwarmingsunit zoals een geiser. Ook op betere dagen in de winter zal uw zonneboiler zijn steentje bijdragen aan uw warmwatervoorziening. Al het water dat de zonneboiler voor u opwarmt in de winter is meegenomen en komt ten gunste van uw energierekening omdat uw cv-ketel hiermee ontlast wordt.


De zonneboiler, verlaag uw gasrekening. Rivusol, zonneboiler, ermelo, putten, harderwijk, nunspeet, zeewolde, lelystad, oene, garderen, natuur, groeneenergie

Zo werkt het

Een zonneboiler bestaat in principe uit vier hoofdcomponenten: de zonnecollector, een opslagvat voorwarmwater(de boiler), een elektronische sturing en een pomp.
Het spreekt vanzelf dat de inhoud van de boiler groot genoeg moet zijn om voldoende warm water te bevatten voor uw huishoudelijk gebruik. U kunt baden en/of douchen, schoonmaken en afwassen met het door uw zonneboiler opgeslagen warm water.

regelaar voor zonneenergie, Rivusol, zonneboilersysteem,       Ermelo, Putten, Harderwijk, Nunspeet, Garderen, zeewolde, Cobalt       Energieoplossingen, ook voor aardwarmte, pelletkachel, windmolens,       zonnestroom, installateur, ermelo
 
Zwembadverwarming,ermelo,harderwijk,putten,nunspeet,zeewolde,garderen
De hoogste lichtopbrengst

Om ervoor te zorgen dat we de meeste lichtopbrengst hebben, worden de collectoren geplaatst met een oriëntatie tussen zuidoost en zuidwest onder een hoek van 30 tot 60 graden.

Plaatsing kan zowel op een plat dak als op schuin dak
Vacuüm buizen met heatpipes

De Rivusol collector bestaat uit een aantal in serie geschakelde buizen met heatpipes. Deze hoogvacuüm glazen buizen zijn aan de binnenkant voorzien van een zwarte laag die de warmte absorbeert. De heatpipe zelf zit in de hoogvacuüm buis en is een koperen met vloeistof gevulde pijp die de warmte transporteert naar de condensor. De buizen vormen een perfecte thermische isolator die ervoor zorgt dat de collector zelfs bij een lage omgevingstemperatuur nog prima functioneert. De heatpipe is gevuld met een vloeistof die door de zonnewarmte verdampt. Deze damp verspreidt zich over de buis en condenseert bovenaan. Dit komt omdat langs dit gedeelte van de buis het koude water stroomt. De warmte wordt aan dit water afgegeven.De gecondenseerde vloeistof stroomt naar beneden waarna het proces opnieuw begint. De condensors brengen de warmte over op een gesloten circuit dat met vloeistof is gevuld. Deze vloeistof wordt naar de boiler (opslagvat) gepompt en op deze manier wordt het tapwater in uw boiler opgewarmd.

 Rivusol heatpipe, CobaltEnergieoplossingen, Ermelo, Putten,
      harderwijk, Nunspeet, Zeewolde,       Almere, Lelystad,
      zonneboiler, installateur, ermelo
klik op de afbeelding voor meer info
over de collectoren
 Naast systemen voor warm tapwater levert en installeert Cobalt Energieoplossingen complete systemen voor zwembadverwarming, vloerverwarming of een combinatie van deze mogelijkheden. Cobalt Energieoplossingen is erkend dealer van Rivusol zonnesystemen. Voor meer informatie klikt u op een van de onderstaande afbeeldingen.

 
 
Rivusol, zonneboiler, Aquatel,
      ermelo,nijkerk,harderwijk,putten,nunspeet,zeewolde,Cobalt
      Energieoplossingen, installateur
Aquatel
Zonneboiler
 

Rivusol, zonneboiler, Radiant,
      ermelo,nijkerk,harderwijk,putten,nunspeet,zeewolde,Cobalt
      Energieoplossingen, installateur
Radiant
Zonneboiler
en vloer-verwarming


 

Rivusol, zonneboiler, Splasch,
      ermelo,nijkerk,harderwijk,putten,nunspeet,zeewolde,Cobalt
      Energieoplossingen, installateur
Splasch
Zwembad
verwarming 
Thermal
Zonneboiler
zwembad en
Vloer-verwarming


 Klik hier om direct door te gaan naar de homepage van Rivusol zonneboilers!

 

Installatieservice

Uw investering komt pas echt tot zijn recht als de installatie vakkundig is geschiedt. Cobalt Energieoplossingen beschikt daarom over een eigen montagedienst en een netwerk van installerende partners.

Techniek is een vak, een vak dat gezien mag worden! Zuinige technieken installeren doe je niet zomaar, dat laat je over aan een specialist. Cobalt Energieoplossingen beschikt over deze specialisten. Ze hebben ervaring met de systemen en worden continue bijgeschoold om alle ontwikkelingen te kunnen volgen.

Laat daarom uw installatiewerk over aan ons team van specialisten, zij gaan graag voor u aan de slag!

Contact


Ons kantooradres is (alleen op afspraak):

Cobalt Energie
Horloseweg 61a
3853 MJ  Ermelo
0341-267480

info@cobaltenergie.nl

Ons magazijn is gevestigd (alleen op afspraak):

Cobalt Energie
Galvanistraat 15
3846 AT Harderwijk
0341-267480

info@cobaltenergie.nl


Voor zonnepanelen en meer!

Vertrouw uw pelletkachel toe aan een Uneto VNI installateur, Cobalt Energieoplossingen, Ermelo
MeerMetMinder, meer met minder, Ermelo

GreenLoans, voordelige
financiering


Terug naar de Homepage

Nieuws

Extra zonne uren in juiste perspectief
14-1-2015
Lees meer...

Enphase onthult energieopslag systeem
23-10-2014
Lees meer...

SolarWorld Certified installer
10-02-2014
Lees meer...

369 Zonnepanelen op het gemeentehuis van Ermelo
07-02-2013
Lees meer...